top of page

Louis Magnin Mondeuse 2015 ‘La Brova’

Louis Magnins Mondeuse som fått 36 månader med ek och 18 i ståltank.

Louis Magnin Mondeuse 2015 ‘La Brova’

Druvorna till detta vin (100% Mondeuse Noire, en släkting till Syrah/Shiraz) odlas i södra Savoie runt byn Arbin, på över 50 år gamla vinstockar planterade på kalkstens- och lergrund. Louis Magnin har tagit väl hand om detta vin åt dig och lagrat det först 36 månader på ekfat och sedan 18 månader i ståltank.

Årgången 2015 var varm och relativt stabil med en i många meningar normal skörd. För årgången producerades 7 491 flaskor (numrerade).

Drick förslagsvis vinet med gott samvete nu (det är ju från 2015 trots allt), även om vi tycker det illustrerar potentialen hos en välhanterad Mondeuse Noire; det kan sparas ännu längre! Vinet är likt sitt systervin i grunden (Domaine Louis Magnin Mondeuse 2015), men får lite mer punch från ekfatslagringen.

Louis Magnin är ekologiskt certifierad i Frankrike* och hanterar även alla sina viner enligt biodynamiska principer (även om han skippat certifieringen).

* Vänligen notera att samtliga viner från Louis Magnin som är ekologisk certifierade i Frankrike, inte är det i Sverige. Detta då Souplesse inte är certifierad distributör av ekologiska produkter. Denna produkt skall alltså inte anses marknadsföras som ekologisk.

Producent: Domaine Louis Magnin
Region: Savoie, Frankrike
Druvor: Mondeuse Noir (100%)
Årgång: 2015
Klassificering: Vin de Savoie Arbin
Vinodling: Odlat på över 50 år gamla vinstockar som växer på kalksten/lera. Skördat för hand.
Vinifikation: Endast naturlig jäst med jäsning i ståltank följt av 36 månader på ekfat och 18 månader ytterligare i ståltank.
Alkoholhalt: 12.0 %

bottom of page