top of page

Louis Magnin: Mondeuse 2015

Mondeuse, här från Arbin med tid på ek (20 mån) och ståltank. Bara naturlig jäst. Korka upp nu, eller vänta!

Louis Magnin: Mondeuse 2015

Druvorna till detta vin (100% Mondeuse Noire, en släkting till Syrah/Shiraz) odlas i södra Savoie runt byn Arbin, på över 50 år gamla vinstockar planterade på kalkstens- och lergrund. Louis Magnin har tagit väl hand om detta vin åt dig och lagrat det 20 månader på på stora fat och därefter på flaska. För årgången producerades 7 652 flaskor (numrerade).

Årgången 2015 var varm och relativt stabil med en i många meningar normal skörd. För årgången producerades 7491 flaskor (numrerade).

Drick förslagsvis vinet med gott samvete nu (det är ju från 2015 trots allt), även om vi tycker det illustrerar potentialen hos en välhanterad Mondeuse Noire; det kan sparas ännu längre! Vi upplever vinet som elegant och alltjämt med frisk syra och fruktighet.

Louis Magnin är ekologiskt certifierad i Frankrike* och hanterar även alla sina viner enligt biodynamiska principer (även om han skippat certifieringen).

* Vänligen notera att samtliga viner från Louis Magnin som är ekologisk certifierade i Frankrike, inte är det i Sverige. Detta då Souplesse inte är certifierad distributör av ekologiska produkter. Denna produkt skall alltså inte anses marknadsföras som ekologisk.

Producent: Domaine Louis Magnin
Region: Savoie, Frankrike
Druvor: Mondeuse Noir (100%)
Årgång: 2015
Klassificering: Vin de Savoie Arbin
Vinodling: Odlat på över 35-40 år gamla vinstockar som växer på kalksten/lera. Skördat för hand.
Vinifikation: Endast naturlig jäst. Ståltanksjäsning och 20 månader på stora fat.
Alkoholhalt: 12.0 %

bottom of page