top of page

Domaine Partagé Gilles Berlioz

Familjedriven producent som driver sin vingård med stort hjärta och i harmoni med naturen.

Domaine Partagé Gilles Berlioz

Domaine Partagé Gilles Berlioz är en liten familjedriven producent som driver sin vingård med stort hjärta och i harmoni med naturen. Strävan är alltid gentemot hållbarhet och de har varit certifierade för ekologisk produktion i två decennier och arbetar även efter biodynamiska principer*. Minimalt med maskiner används i arbetet och det allra mesta sker för hand och/eller med hjälp av häst.

Själva namnet ‘Partagé’ (sv. gemensam/delad) var också något som Gilles Berlioz adderade för att understryka betydelsen av att dela med sig av resurser och kunskap till sin omgivning.

Vinerna är av allra högsta kvalitet och från de allra bästa lägena i Chignin i södra Savoie (100 km söder om Genève). Betydelsen av de specifika årgångarna är stor, då naturen i mångt och mycket får ha sin väg, vilket ofta är fallet med högkvalitativa producenter. Gilles som alltid varit dedikerad till att höja kvaliteten av vinerna från Savoie, har vid ett tillfälle något skämtsamt menat att han vill skapa ett Romanée-Conti i Savoie.

Superlativen och de positiva ordalagen är frekvent förekommande när Wink Lorch pratar om vinerna från Domaine Partagé Gilles Berlioz:

“[...] La Deuse (Mondeuse) is extraordinary, often with a floral bouquet and from its intense vibrancy, depth of spicy red fruits and supremely balanced tannins”

“[...] Le Jaja is the deliciously light and stony Jacquère”

“[...] pristine, floral, and mineral with great persistence”


* Vänligen notera att samtliga viner från Domaine Partagé Gilles Berlioz som är ekologisk/biodynamiskt certifierade i Frankrike, inte är det i Sverige. Detta då Souplesse inte är certifierad distributör av ekologiska produkter. Denna produkt marknadsförs alltså inte som ekologisk.

bottom of page