top of page

Domaine Louis Magnin

Mondeusemästare från byn Arbin. Ett lite familjedrivet företag som eftersträvar varsamhet med vinet.

Domaine Louis Magnin

Domaine Louis Magnin är en liten familjedriven producent som håller till i Arbin i dalen ‘la Combe de Savoie’ söder om Chambery i södra Savoie (100km söder om Genève). Där kultiverar de endast 3 hektar vinplantage av druvorna Mondeuse Noire (2 ha), Bergeron (Roussanne; 0,8 ha) och Altesse (0,2 ha). Vinrankorna växer i varierad terräng men primärt på kalkstensgrund och lera samt i syd/sydvästlig riktning. Gamla vinstockar används, med en typisk ålder på över 40-50 år för Mondeuse, men upp emot dryga 100 år för vinet ‘Vielles Vignes’.

I vinkällaren hanterar Louis Magnin sin produktion varsamt och med nyttjande av en blandning av olika former av ek samt ståltank beroende på vin. Tillsatser såsom sulfiter minimeras. Magnin är sedan 2012 certifierad för ekologisk produktion i Frankrike* och följer även biodynamiska principer sedan 2010 men utan formell certifiering.

* Vänligen notera att samtliga viner från Louis Magnin som är ekologisk certifierade i Frankrike, inte är det i Sverige. Detta då Souplesse inte är certifierad distributör av ekologiska produkter. Denna produkt skall alltså inte anses marknadsföras som ekologisk.

bottom of page