top of page

Domaine Anne-Sophie & Jean-François Quénard

Familjedriven producent i byn Chignin. Vin som växer i branta sluttningar som kräver manuella skördar. Traditionella Savoiedruvor och så mycket eko man kan.

Domaine Anne-Sophie & Jean-François Quénard

Domaine Anne-Sophie & Jean-François Quénard är en familjedriven producent belägen i Chignin söder om Chambery i södra Savoie (100 km söder om Genève). Totalt förfogar de över 17 hektar av vinplantage av Savoie-typiska och primärt inhemska druvor: Mondeuse Noire, Altesse, Bergeron (Roussanne; som ju även förekommer i exempelvis Rhône), Persan och Jacquère.

Vinrankorna växer på bergssluttningar med kalkstensgrund på runt 400-500 meters höjd, där även flera av plantagen når lutningar upp emot 45%. All skörd sker för hand. Arbetet sker även på ekologiska grunder och komplett certifiering planeras för 2023.

Varierande metoder för exempelvis jäsning och lagring används i vinkällaren, med både ståltank, ek av olika typer samt amfora. Gemensamt är typiskt sett minimering av sulfiter, bruk av naturlig jäst och produktion av torra viner (< 1-2 g socker / liter för de vita vinerna).

bottom of page